Sulfater i shampoo - det skal du vide

Shampoo 1 er en afrensende shampoo, som indeholder Sodium Laureth Sulfate.

Sulfater har fået et dårligt ry i hårbranchen, fordi mange sulfattyper kan være skrappe ved huden og udtørre både hår og hovedbund. Som hovedregel er sulfat dog en nøgleingrediens i de fleste shampoo-produkter og sæber, da de har en rensende og skummende effekt på håret uden at strippe hårstrået fuldstændigt for fugt og næring. Når man taler om sulfater som noget problematisk, er det ud fra en betragtning om, at mange typer ikke er gode ved huden - men ligesom med så mange andre ingredienser, så er der også forskel på sulfater. Sulfaten, der er anvendt i Shampoo 1, hedder Sodium Laureth Sulfate og er godkendt af Astma-Allergy Nordic. Den vurderes derfor som værende så skånsom, at forbrugere med sensitiv hud og/eller allergier, sagtens kan anvende produktet. Det er en langt mildere sulfat end fx Sodium Lauryl Sulfate, som også anvendes i en lang række hårprodukter. 

Skulle du opleve, at din hud reagerer efter vask med Shampoo 1, vil vi anbefale, at du i stedet prøver Shampoo 2, som er helt fri for sulfater.

 

 

Shampoo 2 er beriget med proteinopbyggende og plejende ingredienser, der bidrager til at genopbygge hårstrået og tilføre øget elasticitet og glans. Den er ikke afrensende som Shampoo 1, så du vil opleve, at den ikke skummer op på helt samme måde.