Kend dine mærkninger

Astma-Allergi Danmark/Asthma Allergy Nordic/Den Blå Krans

Efter mange års samarbejde mellem Astma-Allergi Danmark og de svenske og norske astma- og allergiforeninger, gik man i 2018 sammen om et fælles allergimærke, Asthma Allergy Nordic. Produkter med Asthma Allergy Nordic-certificering er vurderet efter de samme principper som bruges til Den Blå Krans, og i mærkets logo ses Astma-Allergi Danmarks velkendte blå krans som bærende element. De to mærker repræsenterer det samme værdisæt, og finder du logoet på et produkt, er du garanteret, at eksperter grundigt har gennemgået og vurderet ingredienslisten i forhold til potentiel allergirisiko. Det er den samme sikkerhed du får som forbruger, uanset om der er tale om Den Blå Krans eller Asthma Allergy Nordic. Alle produkter fra Clean up bærer det nye logo.

 

 

Der Grüne Punkt/The Green Dot/Den Grønne Prik

Dette mærke sikrer, at der er kompenseret enten finansielt eller på anden vis for den miljøbelastning, det har krævet at producere emballagen, produktet kommer i. I dag er Den Grønne Prik et anerkendt symbol på ansvarlig produktion og bortskaffelse af emballage såvel som genanvendelsen af brugt emballage. 

 

 

Svanen

Svanen er et nordisk miljømærke, der anvendes som symbol på produkter med meget lille miljøbelastning. Med mærkningen er du med til at sikre en rigere og renere natur, bedre kemi i hverdagen, et ansvarligt brug af jordens ressourcer, et bedre klima samt en mere bæredygtig fremtid. For at produktet kan svanemærkes, skal det leve op til en række skrappe krav. De skrappeste krav vil være de steder i produktionen, hvor der er størst mulighed for at mindske miljøbelastningen, og kravene afhænger af, hvilket produkt der er tale om.

 

 

Cosmetique-BIO

Cosmetique-BIO-mærket er din garant for, at min. 95-100% af produktets indhold er af naturlig oprindelse samt at 95-100% af de plantebaserede ingredienser er økologiske. Dertil skal minimum 10% af alle produktets ingredienser være økologiske, og Cosmetique-BIO-mærket garanterer ydermere, at produktet er fri for phenoxyethanol, parabener og silikone. 

 

EcoCert

EcoCert stammer fra Frankrig, men har siden 1991 været anerkendt internationalt. Mærket bruges både på økologiske og naturlige produkter og har fokus på fair trade og bæredygtighed. Hvis et produkt bærer EcoCert-mærket, kan du være sikker på, at det er fremstillet på en miljøvenlig måde med fokus på at skåne de naturlige ressourcer og bibeholde biodiversiteten. Produkterne er ydermere fri for parabener, phenoxyethanol, parfume, GMO og kunstige farver.

EcoCert-mærket kan findes på både kosmetik, fødevarer og tøj. 

 

 

EUs økologimærke

Det er obligatorisk at anvende logoet på økologiske produkter, der er mærket/pakket/produceret i EU. Omkring 2% af alle fødevarer købt af borgere i EU er økologiske, og ca. 200.000 landbrug er certificerede som økologiske producenter. Dette kan de kun blive, hvis de overholder EUs regler for økologiske fødevarer. Reglerne - og logoet - har til formål at guide EUs økologiske landmænd til at drive landbrug på en skånsom måde, opretholde biodiversiteten samt en høj standard indenfor dyrebeskyttelse.

EUs logo optræder gerne sammen med nationale certificeringsmærker - som det ofte er tilfældet med det danske Ø-mærke. 
 

 

 

Fairtrade

Fairtrade-mærket er en international mærkningsordning der sikrer, at bønder og plantagearbejdere i tredjeverdenslande betales en fair pris for deres afgrøder og arbejdstimer. Når du køber produkter med Fairtrade-mærket, er du med til at sikre de arbejdere og producenter, der står bag det pågældende produkt. 
 

 

 

The Vegan Trademark

Udtrykkene "veganer" og "vegansk" blev første gang formuleret af The Vegan Society i 1944 og siden introducerede de mærkningen: The Vegan Trademark. Certificeringen symboliserer, at der på intet tidspunkt under udviklingen og fremstillingen af produktet har været involveret dyr eller biprodukter fra dyr. Det er muligt at få certificeret dele af en serie eller sågar enkelte produkter - for at fremme den veganske dagsorden og på sigt få flere og flere brands til at introducere veganske produkter. I Clean ups serie er 6 ud af 8 produkter veganske. Undtagelserne er Wax, der indeholder bivoks, og Shampoo 2, der indeholder keratin udvundet af uld.