Frisørens tips til at give fint hår et fyldigt, velplejet look

Vi har talt med de frisører, der har været med til at udvikle Clean up, og bedt dem om at komme med deres bedste tips til at pleje og style fint, skandinavisk hår. Læs med nedenfor:

- Føn altid håret helt tørt. Hvis du kun fønner indtil længderne er tørre, vil den opnåede fylde være en kort fornøjelse. Fugten i hårbunden vil få håret til at klaske, og du vil stå tilbage med en flad og livløs frisure. Vælger du den sidste løsning er det faktisk et bedre alternativ at lade håret lufttørre (og hårstråene vil også ultimativt have bedre af denne metode). 

- Bliv klippet regelmæssigt. En frisør kan ikke trylle dine hårstrå tykkere, men den rette frisure parret med velplejede spidser kan give illusionen af tykkere hår. 

- Brug produkter, der bidrager til at lukke hårets skællag, både under og efter vask. I bruseren er det vigtigt, at du bruger en conditioner, der passer til fint hår. Denne fordeles ud i længderne (optimalt set med en wet brush), hvorefter håret skylles grundigt. Når håret er håndklædetørt, afslutter du med et leave-in produkt med en lettere sur pH-værdi. Gerne 5 eller derunder. 

- Giv håret fugt og pleje - men ikke for meget. Det er en hårfin balance at skabe de bedste betingelser for fint, skandinavisk hår. Gå efter produkter, der er særligt udviklet til denne hårtype - de vil tit hedde noget med "weightless", "lightweight" "clarifying", "densifying". Og undgå produkter, der bidrager med "tung" næring/pleje til håret - de vil ofte have ord som "rich", "nourishing", "intense", "hydrator" knyttet til sig. Hårmasker bør også som udgangspunkt undgås. 

- Brug stylingprodukter med måde. Vælg et volumen-produkt, der egner sig godt til fint hår. Vi anbefaler Volume Cream fra Clean up. Fordel produktet ved hårrødderne og arbejd herefter fylde ind i håret med fingerspidserne. 

- Brug en afrensende shampoo - fx Shampoo 1 - mindst en gang om ugen. Denne vil bidrage til at fjerne fedt, produktrester og partikler fra luftforurening, der ellers vil tynge håret. 

Læs også vores trin-for-trin guide til en smuk frisure med masser af volumen.