Vores stifter fortæller om Clean up

Christian, du er ikke frisør, men på trods af det, identificerede du alligevel et behov for en helt duftfri hårplejeserie med rigtig gode ingredienser. Hvad kom det sig af? 

Det kom sig af, at vi i forvejen forhandler lækre, eksklusive hårprodukter - men alle sammen med parfume - og jeg syntes, vi havde behov for at give kunder muligheden for at få lækkert hår og føle sig godt tilpas med gode produkter, hvis de var i den situation, at de enten var gravide, allergiske eller bare ikke havde lyst til parfumer.

Fortæl om navnet Clean up.

Serien hedder Clean up, fordi vi havde lyst til at lave et lækkert produkt, som var renset for allergifremkaldende stoffer, og en clean linje med rød tråd både hvad angår ingredienser, effekt, priser, udseende og generelt signal udadtil.

Hvordan kom I i kontakt med Asthma Allergy Nordic?

Det gjorde vi via vores producent Dermapharm. De satte os i forbindelse med dem, da vi nåede til produktudviklingen.

Hvad betyder det for jer at have en Astma/allergi-certificering?

Det betyder alt! Det betyder at vi har med et produkt at gøre, hvor vi ved med 100% sikkerhed, at det overholder en række regler, der er sat i verden for at beskytte forbrugeren af produktet.

Hvordan foregår produktudviklingen? Hvordan udvælger I ingredienser?

Vi vælger egentlig ikke ingredienser som det første. Vi får en masse testprodukter og formularer mellem hænderne, og så er det effekten og resultatet, der dikterer ingredienslisten. Sammen med astma-allergi-certificeringen selvfølgelig.

Hvor mange gange har I testet produkterne inden I blev tilfredse?

Det har vi gjort op til 30 gange indtil videre. Så mange gange, som der skal til. Hvis ikke vi føler, at produktet er et 10-tal fra 0 til 10, så fører vi det ikke ud i livet.

I siger jo ofte ”no perfume, no fragrance, no noise”. Hvad mener I med det?

Vi mener, at det er en gennemskuelig linje. At design, effekt, pris, forhandler, kommunikation, modellerne.. alt rundt om linjen er uden larm. Tingen skal passe sammen, være ærlige og nemme at gå til.

Clean Up vandt årets Care & Protect pris ved Danish Beauty Awards 2022. Hvad betyder det for jer?

Det betyder, at en række eksperter i branchen også kan lide resultatet. Det betyder, at de har syntes, at det var en god idé at lave en serie, som sigter efter at være relativt moderne, men stadig transparent, ren og effektfuld uden at være alt for fodformet. Så det betyder meget for os. Vi er super stolte og glade!

For at kunne regnes for produkter til professionel brug skal resultatet selvsagt være fantastisk! Hvad er det, der gør Clean up så godt?

Det leverer! Shampooerne skummer lækkert, Volume Spray giver volumen, Serum giver sundt hår osv. Når man har brugt produkterne i en periode vil man kunne mærke en forskel. Det er ikke kun glans, man putter ovenpå hårstrået, det er produkter, der styrker og støtter for et sundt og smukt hår.

Hvor mange produkter rummer serien i dag? Fortæl kort om dem!

Otte hårprodukter og en børste. Shampoo 1 er en volume/afrensende shampoo, som er let på håret uden at strippe det. Shampoo 2 er en blødgørende, fugtgivende shampoo, som giver fugtmættet hår uden at gøre det for tungt. Conditioner 3 er en let conditioner, som styrker og beskytter håret uden at tynge. Det kan både komme i vådt og i tørt hår. Volume Spray har vi arbejdet meget med. Den startede som er et forsøg på at give en masse struktur og volumen til et fint, skandinavisk hår, men har vist sig at være supergod på alle hårtyper. Styling Cream giver både næring og styrke til håret, samtidig med at det giver et let hold. Volume Cream giver styling og struktur til håret. Produktet er tilført kaolin og rispulver for at give mathed og fantastisk volumen. Serum har vi udviklet for at give håret ”undertøj” på. Den beskytter og styrker håret, og bør påføres hver gang håret har været vådt for at beskytte det. Den lukker de gode plejestoffer inde i hårstrået og gør håret glansfuldt og blødt. Wax er lavet til at style lidt kortere hårtyper og give let kontrol og struktur til håret. Derudover findes Hairbrush, der er lavet til at sikre, at vi får det fulde resultat af Conditioner 3. Når man har puttet conditioner i vådt hår, bør man rede det igennem med børsten for at sikre, at produktet er fordelt fra længder til spidser og i alle hårlag.

Er der noget du vil tilføje?

Clean up blev lavet som et supplement til frisørkunder, som enten var allergiske eller påpasselige med ingredienser, men vi er superglade og lykkelige for, at Clean up bliver brugt også af forbrugere, som egentlig også bruger parfumerede produkter, men som bare er vilde med resultatet.

Dette interview blev oprindeligt bragt i forkortet form af Lyko - vores svenske forhandler.